O školní jídelně
Zdravá a moderní školní jídelna, to je moto odborného týmu složeného ze zkušených pracovníků v čele s paní Urbancovou, který připravuje pro naše děti kvalitní a z výživového hlediska velmi dobře vyváženou stravu již dobrých dvacet let. A že je strava pro naše děti pestrá, zdravá, z pečlivě vybraných čerstvých surovin a připravovaná s láskou, o tom se lze přesvědčit nahlédnutím do jídelního lístku nebo návštěvou školní jídelny.
Obědy
Ve školní kuchyni jsou pro přípravu pokrmů využívána nejmodernější technologická zařízení, jako jsou např. konvektomaty, které umožňují šetrné smažení téměř bez tuku. V souladu s výživovými doporučeními jsou dětem předkládána jednou až dvakrát týdně pokrmy s rybím masem, každý druhý den pokrmy se zeleninou a jednou týdně pokrm s luštěninami.
Kromě běžných zdravých luštěnin jako jsou fazole, čočka nebo hrách připravují ve školní kuchyni také kuskus, bulgur, pohanku, sóju, cizrnu, oves, rýži natural, špaldové kroupy, ovesné vločky a běžně používají celozrnnou, kukuřičnou i cizrnovou mouku. Děti si mohou pochutnat na nevšední zdravější variantě knedlíků: např. celozrnném, špaldovém a nebo jogurtovém.
Děti po obědě dostávají ovoce, zeleninové saláty, jogurt nebo tvaroh. Mořské ryby, luštěniny, ořechy a semena obsahují esenciální mastné kyseliny, jejichž vliv na zdraví dětí je jednoznačně pozitivní. Oves obsahuje ve vláknině betaglukan, který vyrovnává hladinu cukru v krvi a podporuje oslabenou imunitu.